KNVB zet streep door feesten Oranje-fanzone in Doha door te weinig animo

23 november om 09:46

De KNVB schrapt het feest voor Oranje-supporters in Doha, voorafgaand aan wedstrijden van het Nederlands elftal. In het Al Bidda Park staat een internationale fanzone met een speciaal hoekje voor Oranje-fans, maar daar kwam voor het duel met Senegal bijna niemand op af.

De zogeheten 'fanwalk' gaat vrijdag tegen Ecuador wél door. Oranje-supporters lopen dan in een stoet achter een Oranje-bus aan richting het stadion. "Op het fanplein hadden we een ontmoetingsplaats voor Oranje-fans", vertelt een woordvoerder van de KNVB aan De Telegraaf. "De supporters die overdag op het fanplein waren, konden hier verzamelen en zo lopend en met de bus afreizen naar de start van de fanwalk. Het scheelt iedereen extra reistijd als we direct bij het startpunt van de fanwalk afspreken. Dat verzamelpunt verplaatsen we dus naar de start van de fanwalk."

Maandag draaide er voor de wedstrijd tegen Senegal nog een dj in de speciaal ingerichte Oranje-fanzone. Volgens de ochtendkrant was het onder meer zo rustig, omdat er pas vanaf 19.00 uur plaatselijke tijd alcohol te verkrijgen is op de fanzone. Op dat tijdstip trapte het Nederlands elftal, net als vrijdag tegen Ecuador, af tegen Senegal.