Vernietigende uithaal naar Bergwijn: 'Werkelijk waar, gewoon pure minachting'

Vernietigende uithaal naar Bergwijn: 'Werkelijk waar, gewoon pure minachting'

23-11-2022 21:11
272

Valentijn Driessen heeft geen goed woord over voor Steven Bergwijn. De aanvaller van het Nederlands elftal schoof woensdag in Doha aan bij een persconferentie, maar had er duidelijk geen zin in.

Bergwijn reageerde geprikkeld op een vraag over zijn vorm, maar zei verder niet meer dan absoluut nodig. Vier keer sloot hij zich zonder toelichting aan bij de woorden van Davy Klaassen, die ook was aangeschoven. "Je hoeft er niet voor gestudeerd te hebben om een normale Nederlandse zin te formuleren, maar Bergwijn... Werkelijk waar!", begint Driessen in de podcast Kick-off Qatar van De Telegraaf.

"Die minacht gewoon iedereen die daar zit", vervolgt de chef voetbal van De Telegraaf over Bergwijn. "Iedereen in de perszaal komt voor hem en Klaassen. Dan komt er geen zinnig woord uit. Iedereen zit dan schaapachtig te lachen, Bergwijn, Klaassen en perschef Bas Ticheler voorop. Nou, wat grappig. Het is gewoon pure minachting van de journalistiek en de Nederlandse kijker. Ook voor de KNVB is dit echt een regelrechte aanfluiting."

Mike Verweij stelde de vragen en is het eens met Driessen, maar plaatst ook een kanttekening. "Bergwijn is geen prater, ook niet bij Ajax. Hij zit daar met de grootste tegenzin. Als de persvoorlichter van de KNVB dat weet, zet hem daar dan niet neer. Het ligt aan Bergwijn, maar ook aan de KNVB. Je helpt er niemand mee."