'Dit kan een wedstrijd zijn waardoor je als trainer denkt: het is echt voorbij'

23 november 2022 om 22:20
Laatste update: 23 november 2022 om 22:30

Pierre van Hooijdonk is niet onder de indruk van België, dat woensdagavond nipt won van Canada. Volgens de analist was de overwinning niet verdiend en kan deze wedstrijd bondscoach Roberto Martínez doen beseffen dat het klaar is voor een deel van de selectie.

"Het is echt een middelmatig elftal", zegt Van Hooijdonk over de Belgen. "Dit kan zo maar eens een wedstrijd zijn waardoor je als trainer kan denken: 'Het is echt voorbij met een paar spelers'", gaat hij verder. "België kreeg het niet voor elkaar om de bal een keer of vijf naar dezelfde kleur te spelen."

Eden Hazard stond aan de aftrap en dat is niet terecht, vindt de analist. "Trossard is veel fitter. Sinds dat Hazard naar Real Madrid is, is het bergafwaarts."

België wist het duel met 1-0 te winnen, maar het zwijnde en kreeg slechts één penalty tegen. Canada verdiende er zeker nog één en misschien zelfs wel twee. "Er was duidelijk contact. Waarom is de VAR hier van af gebleven? Ik zou het wel willen weten. Ik vond het twee zuivere strafschoppen." 

Canada verdiende meer. "Dit is niet de zwakste tegenstander van de Belgen. Daar kan ik me niks bij voorstellen. Wat een energie. Het drukzetten en de rol van Davies daarin... Ongekend", besluit hij.