Kudus slaat terug na uitgesproken interview: 'Wat is de agenda?'

Kudus slaat terug na uitgesproken interview: 'Wat is de agenda?'

24-11-2022 07:25
37

Mohammed Kudus deed het nodige stof opwaaien in een interview met The Guardian, maar zelf betwist hij de uitspraken over Neymar. De Ghanese international van Ajax verwijt de Britse kwaliteitskrant 'fake news' te verspreiden.

Kudus ging in op het verschil tussen hem en de Braziliaanse ster. "Neymar is echt niet beter dan dat ik ben. Hij is gewoon een bekendere speler. Dat is alles." De uitspraken werden wereldwijd gretig opgepikt, maar de 22-jarige aanvallende middenvelder plaatst daar vraagtekens bij. 

'Mijn familie en cultuur heeft me geleerd om ouderen te respecteren. Spelers als Neymar hebben ons geïnspireerd om te dromen. Net als Neymar wil ik de volgende generatie inspireren. The Guardian, wat is de agenda? Alle focus ligt op morgen. Fake news!', schrijft Kudus op Twitter. 

Kudus erkende in gesprek met The Guardian ook dat hij Ajax graag had verruild voor Everton in de laatste dagen van de transferperiode. Ook benadrukte hij nogmaals dat hij zich geen spits voelt.

Voor Kudus en Ghana begint het WK donderdag met een wedstrijd tegen Portugal. Zuid-Korea en Uruguay zijn de andere tegenstanders in groep H.