'Everton leek mij een goed project, het is al mijn derde seizoen bij Ajax'

'Everton leek mij een goed project, het is al mijn derde seizoen bij Ajax'

23-11-2022 21:27
55

Mohammed Kudus draait er niet omheen: in de laatste dagen van de zomerse transferperiode wilde hij Ajax verruilen voor Everton. Het was voor hem een 'simpele zaak', vertelt hij in een interview met The Guardian.

Kudus stopte zelfs met trainen om een transfer te forceren, maar Ajax bleek niet vermurwen. "Voor mij was het een simpele zaak. De enige manier waarop je je kunt ontwikkelen, is door minuten te maken op het veld", zegt de Ghanees, die in de eerste seizoenshelft uitgroeide tot de eerste spits van trainer Alfred Schreuder.

"Als ik in een fase zit en ik voel dat ik me op dat moment niet ontwikkel en geen vooruitgang boek, dan moet ik het ergens anders proberen", blikt Kudus terug. "Ik dacht dat Everton een goed project voor mij was. Waarom niet? Het is niet zo dat dit mijn eerste seizoen bij Ajax is, het is mijn derde seizoen al."

Kudus scoorde dit seizoen vijf keer in de Eredivisie en maakte indruk met vier Champions League-goals. "Als je kijkt naar mijn goals, assists en dat soort dingen, dan waren het misschien mijn beste maanden. Maar als je naar andere dingen kijkt, niet echt."

Een spits voelt hij zich niet, ook al zet Schreuder hem op die positie. "Dat is het punt: ik speel, scoor en help het team. Dat is top. Maar ik ben het gelukkigst als ik kansen kan creëren voor mijn team."

No Poll