Dumfries legt verschillen en overeenkomsten Van Gaal en De Boer uit

Dumfries legt verschillen en overeenkomsten Van Gaal en De Boer uit

24-11-2022 07:46 Laatste update: 08:16
54

Het Nederlands elftal hanteert op het WK een 5-3-2 formatie en daar is vanuit de media weinig omkijken naar, terwijl dat onder Frank de Boer het gespreksonderwerp van de dag was. Dat is Denzel Dumfries opgevallen, zei hij woensdag in gesprek met VI.

"Onder de huidige bondscoach hebben we nog nooit verloren, welk systeem we ook speelden. Dan is er minder reden voor jullie van de pers om heisa te maken", zegt Dumfries over de resultaten die Oranje onder Van Gaal behaalt.

"Onder Frank de Boer bleef het een tijdje onduidelijk welke speelwijze het ging worden, dan houden de discussies dus ook langer aan", gaat hij verder. Bij Louis van Gaal was dat meteen duidelijk. "Eerst ging hij nog mee met de voorkeur vanuit de spelersgroep, daarna overtuigde hij iedereen waarom het huidige systeem op het WK het best bij deze groep past."

De verschillen tussen de twee trainers zit 'm vooral in het defensieve aspect, legt Dumfries uit. "Het doordekken vanuit het centrum van de defensie is een belangrijk punt. Dat doen we nu eerder en dieper. Het aanvalsspel komt nog aardig overeen met hoe het onder De Boer op het EK was", besluit hij.