Ajax-target Danilo: 'Ik ben klaar voor elke competitie in de wereld'

Ajax-target Danilo: 'Ik ben klaar voor elke competitie in de wereld'

24-11-2022 08:02
34

De Brazilaanse middenvelder Danilo voelt zich klaar voor de stap naar Europa. Het 21-jarige talent werd met Palmeiras kampioen van Brazilië en speelde zich met zijn goede prestaties in de kijker van Ajax en Arsenal.

"Ik geef mezelf een tien", zegt Danilo vol vertrouwen in gesprek met UOL Esporte. "Het was een prachtig jaar. Alle spelers hebben ups en downs, ook ik. Maar ik sloot het seizoen af met vijf hele goede wedstrijden op rij. Ik vind mezelf volwassen genoeg om in elke competitie ter wereld te spelen. Ik ben er klaar voor."

Danilo staat naar verluidt in de belangstelling van Ajax en Arsenal, maar hij wacht af wat komen gaat. "Ik bemoei mij liever niet met deze transferverhalen. Ik heb mijn zaakwaarnemer verteld dat hij het alleen moet zeggen als de juiste club voorbij komt. Dan zullen we met Palmeiras gaan zitten en kijken wat het beste is voor iedereen."

Bij Ajax is Danilo in beeld als mogelijke opvolger van Edson Álvarez, terwijl Arsenal de opties op het middenveld wil vergroten. De Amsterdammers lijken voor een zware opgave te staan om de Premier League-koploper af te troeven. In Londen zijn namelijk twee landgenoten actief, die hij al leerde kennen bij de nationale ploeg. De controleur, die geen deel uitmaakt van de WK-selectie, werd in mei voor het eerst opgeroepen voor Brazilië.

"Daar zijn met de beste spelers ter wereld, spelers waar ik fan van ben, heeft me geholpen", legt Danilo uit. "Het was een prachtige ervaring. Ik heb vrienden gemaakt en veel geleerd. Ik was erg close met Gabriel Martinelli, Gabriel Jesus (beiden Arsenal, red.) en Dani Alves."