'Eerste potentiële United-koper meldt zich, ook Beckham wil een rol spelen'

'Eerste potentiële United-koper meldt zich, ook Beckham wil een rol spelen'

24-11-2022 08:55
31

Sir Jim Ratcliffe is één van de belangrijkste gegadigden om Manchester United over te nemen van de familie Glazer. De Britse miljardair, die fan is van The Mancunians, had al eerder interesse en zal nu een serieus bod uitbrengen, meldt The Telegraph. Ook David Beckham wil een rol spelen.

Manchester United maakte dinsdag bekend dat de huidige eigenaren een verkoop van de club ambiëren. De familie Glazer ligt al jaren onder vuur bij de achterban, waardoor het besluit met gejuich werd ontvangen. Publieksfavoriet is nu Ratcliffe, die in augustus al interesse had, maar toen nog op tegenwerking van de familie Glazer stuitte. Nu ziet hij zijn kans schoon om wel door te pakken. 

Ratcliffe is één van de rijkste mannen in het Verenigd Koninkrijk en al jaren supporter van United. Het vermogen van Ratcliffe, die eveneens eigenaar van OGC Nice en chemiebedrijf INEOS is, wordt geschat op dertien miljard euro. Naar verluidt moet hij wel een flink bedrag op tafel leggen om de Premier League-grootmacht in handen te krijgen. Volgens The Telegraph verlangt de familie Glazer een bedrag van zo'n zes à zeven miljard euro.

Ook Beckham ziet een rol weggelegd voor zichzelf. Het clubicoon hoopt een rol te kunnen gaan spelen op Old Trafford. De oud-international heeft zelf logischerwijs niet de financiële middelen om een bod uit te brengen, maar hij is bereid om zich achter een kandidaat-koper te scharen.