Endt waarschuwt Oranje: 'Dat zou ook een speler kunnen zijn voor Ajax'

24 november om 11:00
Laatste update: 24 november om 11:49

Het Nederlands elftal moet oppassen voor Ecuador, stelt David Endt. De volger van het Zuid-Amerikaanse voetbal ziet gelijkenissen tussen de ploeg van bondscoach Alvaro Alfaro en Senegal, dat maandag bij de WK-start met 0-2 werd verslagen.

Ecuador plaatste zich, achter Argentinië, Brazilië en Uruguay, als vierde land in Zuid-Amerika voor het WK. "Kijk ook eens wie ze achter zich hebben gelaten: Colombia, Chili en Peru. Dat zijn landen die ook internationaal altijd wel aan de weg getimmerd hebben", merkt Endt op in gesprek met VoetbalNieuws.

Volgens de voormalig teammanager van Ajax lijkt Ecuador in zekere zin op Senegal. "Ik denk dat ze elkaar qua kracht niet veel ontlopen. Senegal heeft veel spelers die actief zijn in internationale competities, maar dat geldt ook voor Ecuador. Dat zijn allemaal spelers met een grote potentie die goed getraind zijn. Onderschat ze echt niet."

Enner Valencia (Fenerbahçe), Moisés Caicedeo (Brighton & Hove Albion) en Piero Hincapié (Bayer Leverkusen) zijn de bekendste namen bij Ecuador, maar een andere speler springt eruit voor Endt: Ángelo Preciado, rechtsback van KRC Genk.

"Die vind ik heel interessant. Hij heeft technische kwaliteiten, snelheid, drang naar voren en verdedigende capaciteiten", aldus de ESPN-commentator, die in Preciado een Ajax-speler ziet. "Bij Genk hebben ze goed opgelet, want ik dacht: nou dat zou er ook eentje kunnen zijn voor Ajax. Hij is een van de meest veelbelovende spelers van Zuid-Amerika."