Vraagtekens rond Memphis, 'enorm probleem bij Ajax door Nederlands elftal'

Vraagtekens rond Memphis, 'enorm probleem bij Ajax door Nederlands elftal'

24-11-2022 12:15 Laatste update: 26-11-2022 10:24
93

De voorbereiding van Oranje op de tweede WK-wedstrijd is in volle gang. Vrijdag om 17.00 uur is Ecuador de tegenstander in het Khalifa International Stadium. Dit schrijft de Nederlandse pers.

Goed nieuws: Oranje traint met een fitte selectie voor de tweede groepswedstrijd op het WK. Alle 26 spelers in de selectie deden volledig mee aan de groepstraining van bondscoach Louis van Gaal. Memphis Depay ook. 'Sparen of knallen', kopt het Algemeen Dagblad op de voorpagina over de spits van het Nederlands elftal.

'Met één speler kijkt Van Gaal ook al verder vooruit. Wat is wijsheid bij het opbouwen van Memphis Depay in diens zoektocht naar ritme en vorm?', vraagt het AD zich af. 'Hoe ga je het beste om met een kopstuk uit je selectie dat al maanden geen hele wedstrijden meer speelt?'

'In de staf van Oranje kennen ze hem intussen. Zelf wil Depay altijd spelen. En helemáál nu. Hij gelooft dat zijn lijf meer aan kan dan dat van menig ander. Maar de praktijk bleek dit seizoen toch weerbarstig. Benieuwd hoe het allemaal uitpakt. En ook hoe veel geduld Depay zélf heeft op weg naar volledige inzetbaarheid en topvorm.'

De vraag is of Van Gaal gaat schuiven in de opstelling van Oranje. Matthijs de Ligt kreeg tegen Senegal de voorkeur boven Jurriën Timber, maar in het duel met Ecuador is dat mogelijk anders. Ook staat er een klein vraagteken achter de basisplaats van Steven Berghuis en Vincent Janssen.

In de Nederlandse media was er het laatste etmaal ook veel aandacht voor de persconferentie in Doha met Steven Bergwijn en Davy Klaassen. Eerstgenoemde had er duidelijk geen zin in en sloot zich meerdere keren, zonder toelichting, aan bij de woorden van Davy Klaassen.

Dat was tegen het zere been van de aanwezige journalisten. "Bergwijn minacht gewoon iedereen die daar zit, inclusief de Nederlandse kijker", foetert Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf. "Ook voor de KNVB is dit echt een regelrechte aanfluiting."

Ook Maarten Wijffels van het Algemeen Dagblad denkt er het zijne van. "Ze moeten Bergwijn daar niet heen sturen. Maar ik heb ook wel het idee dat die spelers van Ajax wel klaar met alle vragen over Ajax. Berghuis werd ernaar gevraagd en die zei 'klaar'. Daley Blind heeft in onze krant gezegd dat ze hier met Oranje bezig zijn. Ik denk dat ze bij Ajax een enorm probleem hebben. Ze zijn er klaar mee hoe het daar gaat. Ook omdat ze zien hoe het hier gaat bij Oranje."