PSV heeft lijst met Gakpo-opvolgers: 'Uitgangspunt is dat je nóg beter wil worden'

PSV heeft lijst met Gakpo-opvolgers: 'Uitgangspunt is dat je nóg beter wil worden'

24-11-2022 12:26
53

Berry van Aerle zit als scout van PSV niet stil tijdens het WK. De voormalig verdediger stelt dat de Eindhovense club al een lijst klaar heeft liggen met mogelijke opvolgers voor Cody Gakpo.

De sterspeler van PSV zette zich op de internationale kaart met zijn treffer voor Oranje in het WK-duel met Senegal (2-0). Het is de vraag hoelang hij nog in het Philips Stadion te bewonderen valt.

"Geweldig voor hem en Oranje dat hij die goal maakte", zegt Van Aerle in het Eindhovens Dagblad. "Cody nam risico en kreeg een beloning. We hebben bij PSV een lijst kandidaten waarnaar we kunnen schakelen, als er echt iets zou gaan spelen rondom hem. Het uitgangspunt daarbij is altijd dat je als club nóg beter wilt worden, maar garanties zijn er niet. De ene nieuwe speler doet het fantastisch, de ander niet. Dat is een gegeven."

Van Aerle denkt dat mensen soms te makkelijk denken over transfers. "Het is natuurlijk zo dat wij spelers kunnen aandragen, maar uiteindelijk moet de directie met veel meer dingen rekening houden dan wij. En dan komt het ook voor dat de spelers die we in beeld hebben simpelweg niet in Nederland willen voetballen. Geld is soms een beperkende factor, dat is een gegeven."

"Daar laten we ons niet door uit het veld slaan hoor, maar er wordt soms zo makkelijk geoordeeld. Ja, ook op Twitter, terwijl men regelmatig geen enkel idee heeft wat er bij het besturen van een club komt kijken. Iedereen doet hier echt zijn stinkende best, geloof me maar", besluit de Europees kampioen van 1988.