'Noppert is twee meter, maar heeft de snelheid van iemand van 1.70 meter'

'Noppert is twee meter, maar heeft de snelheid van iemand van 1.70 meter'

24-11-2022 13:54 Laatste update: 14:00
42

Bondscoach Gustavo Alfaro van Ecuador houdt de kaarten tegen de borst in aanloop naar het WK-duel met het Nederlands elftal. De Argentijn overweegt onder meer met vijf verdedigers te spelen en is zeer lovend over Oranje.

Volgens Alfaro lijkt Enner Valencia op tijd fit voor de wedstrijd van vrijdag. De aanvaller was met twee doelpunten de grote man tegen Qatar, voordat hij geblesseerd naar de kant ging. "Volgens de medische cracks is er geen zware blessure. Dat is goed nieuws. Maar hij heeft natuurlijk wel flinke klappen te verduren gekregen. Misschien kan hij een rol hebben als invaller of zelfs starten", wordt de keuzeheer geciteerd door De Telegraaf.

Alfaro ziet Oranje als duidelijke favoriet vrijdag. "Dit is een van de wedstrijden waarvan iedereen denkt dat je die sowieso gaat verliezen. Dat betekent dat we niks te verliezen hebben. Voordat de jacht is begonnen is de prooi al aan hen gegeven. We treffen een team, dat hier is gekomen met het idee en het vertrouwen om wereldkampioen te worden. Sinds Van Gaal bondscoach is geworden zijn ze nog ongeslagen. Dat betekent, dat het een heel lastig team is om te verslaan."

Alfaro is onder de indruk van de individuele kwaliteiten in het Nederlands elftal. "Dat hebben we tegen Senegal ook weer kunnen zien met de pass van Frenkie de Jong bij de openingsgoal." Ook doelman Andries Noppert krijgt lof. "Hij is langer dan twee meter, maar heeft de reactiesnelheid van een keeper van 1,70 meter."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s