Bondscoach Ghana woedend: 'Waarom? Alleen omdat het Ronaldo is?'

Bondscoach Ghana woedend: 'Waarom? Alleen omdat het Ronaldo is?'

24-11-2022 20:16 Laatste update: 20:57
69

Ghana bood donderdagavond lang tegenstand aan Portugal, maar ging uiteindelijk met 3-2 onderuit. Na afloop van het duel blikte bondscoach Otto Addo zichtbaar gefrustreerd terug op de Portugese openingstreffer, die tot stand kwam na een gemakkelijk gegeven penalty.

Cristiano Ronaldo ging na ongeveer een uur spelen naar de grond, nadat Mohammed Salisu hem een voorzichtig zetje gaf. Scheidsrechter Ismail Elfath wees vervolgens direct naar de stip. De VAR greep niet in, tot ongeloof van Addo. "De scheidsrechter gaf een penalty, terwijl het er geen was. Iedereen zag dat. Waarom? Alleen omdat het Ronaldo is?", aldus de in Duitsland geboren Ghanees in gesprek met beIN Sports

Vooral het niet ingrijpen van de VAR zorgde voor de nodige irritaties bij Addo. "Ik weet niet waarom de VAR niets deed. Er was geen uitleg. Het was zelfs een overtreding op ons. Ik heb geen bewijs dat de scheidsrechter anders had beslist bij iemand anders. Er was geen contact tussen de spelers. Ik weet niet wat ze deden? Was de VAR niet aan het opletten?"

Door de nederlaag staat Ghana onderaan in groep H. Portugal is koploper met drie punten. Uruguay en Zuid-Korea speelden eerder op donderdag met 0-0 gelijk en hebben elk één punt.