Ronaldo reageert na pakken van record op contractontbinding: 'Totaal onbelangrijk'

Ronaldo reageert na pakken van record op contractontbinding: 'Totaal onbelangrijk'

24-11-2022 21:13
34

Cristiano Ronaldo is blij met de eerste wedstrijd van zijn thuisland Portugal tegen Ghana (3-2). De Portugees scoorde de openingstreffer en werd uiteindelijk ook de man van de wedstrijd. Een mooie opsteker in een mindere week voor Ronaldo.

"Het is een prachtig moment tijdens mijn vijfde WK", vertelt Ronaldo op een persconferentie. "We weten dat in dit soort competities het winnen van de eerste wedstrijd essentieel is. Ook nog een record pakken, dat van de eerste speler die op vijf WK’s scoort, is een grote eer voor me. Uiteindelijk waren wij ook wel het beste team vandaag. Een moeilijke wedstrijd, maar een verdiende winnaar."

Wedden

Meer odds

Ronaldo liet zich ook nog even uit over zijn contractontbinding bij Manchester United. Iets waar de Portugees op dit moment niet mee bezig is. "Al het andere is nu totaal onbelangrijk. Dat heb ik afgesloten en ik hou me nu uitsluitend bezig met het WK. We hebben gewonnen en ik heb het team kunnen helpen, al het andere is op dit moment niet van belang."

Niet alleen het record van de vijf WK’s werd door de Portugees verbroken. Hij pakte ook nog eens zijn zevende Man of the Match-award. Daarmee is hij nu de speler die het vaakst man van de wedstrijd werd op een WK. Het record was met zes awards eerst in handen van Lionel Messi en Arjen Robben.