Perez zou één Oranje-speler passeren: "Dat was zo'n teleurstellende prestatie"

25 november 2022 om 07:35
Laatste update: 25 november 2022 om 09:53

Kenneth Perez hoopt Vincent Janssen vrijdag niét aan de aftrap te zien bij het tweede WK-duel van het Nederlands elftal. De spits van Royal Antwerp FC heeft de ESPN-analist, die voor Memphis Depay zou kiezen, totaal niet kunnen overtuigen.

Perez schrok van het optreden van Janssen tegen Senegal: na zijn wissel won Oranje alsnog met 0-2 door goals van Cody Gakpo en Davy Klaassen. "Ik weet wel zeker dat Janssen niet speelt. Dat was zo'n teleurstellende prestatie...", zegt de Deense analist bij WK Praat.

Als het aan Perez ligt, staat Memphis tegen Ecuador naast Steven Bergwijn. Ook al kan Memphis volgens bondscoach Louis van Gaal niet meer dan 45 minuten in actie komen. "Als Memphis speelt met Bergwijn, die ook niet best was in de eerste wedstrijd, dan kan Gakpo weer achter de spitsen."

"Wat mij zo tegenviel aan Janssen is dat hij er staat voor de diepte, de ballen vasthouden en het doorvoetballen. Hij deed niets van dat alles", aldus Perez. "Bergwijn is een speler van alles of niks en dan kan ik het begrijpen dat je een keer slecht speelt. Maar Janssen... Hij deed één keer iets goed."