Vermoedelijke opstelling Oranje: Van Gaal kiest voor twee nieuwe namen

Vermoedelijke opstelling Oranje: Van Gaal kiest voor twee nieuwe namen

25-11-2022 06:58
156

Het Nederlands elftal begint vrijdag waarschijnlijk met twee nieuwe namen aan de tweede groepswedstrijd op het WK. Jurriën Timber en Davy Klaassen maken hun entree tegen Ecuador, zo is de verwachting.

In het gewonnen openingsduel met Senegal (0-2) kreeg Matthijs de Ligt de voorkeur boven Timber. De verdediger van Bayern München speelde echter een moeizame wedstrijd en gaf na afloop toe dat de Ajacied misschien geschikter is voor het 1-3-4-3 systeem van bondscoach Louis van Gaal. Alles wijst erop dat niet De Ligt, maar Timber om 17.00 uur aan de aftrap staat tegen Ecuador.

Dat zal niet de enige wijziging zijn in de basiself van Oranje. Vincent Janssen moet vermoedelijk zijn plek afstaan aan Cody Gakpo. Als de PSV'er inderdaad naar voren doorschuift, dan kan Davy Klaassen zijn plek innemen achter de aanvallers. Van Gaal is groot fan van de Ajax-routinier.

Memphis Depay lijkt nog even op zijn beurt te moeten wachten. De smaakmaker van Oranje zal tegen Ecuador maximaal 45 minuten spelen. Of dat als basisspeler of als invaller is, liet Van Gaal op de persconferentie van donderdag in het midden. "Als ik zeg wie er gaat starten, dan laat ik me in de kaarten kijken", aldus de bondscoach, die wel aangaf het stap voor stap te willen doen met Memphis.

Het Nederlands elftal trapt vrijdag om 17.00 uur af tegen Ecuador in het Khalifa International Stadium. Bij een overwinning is de eerste plaats in Groep A van het WK vrijwel zeker binnen. Volgende week dinsdag staat het laatste groepsduel met gastland Qatar op het programma.

Vermoedelijke opstelling Oranje: Noppert; Timber, Van Dijk, Aké; Dumfries, Blind; Berghuis, Frenkie de Jong, Klaassen; Gakpo, Bergwijn.