'Ik zag Xavi Simons jankend op de grond liggen, dan word ik gewoon even pissig'

'Ik zag Xavi Simons jankend op de grond liggen, dan word ik gewoon even pissig'

25-11-2022 07:54
75

Etienne Vaessen heeft geen spijt van zijn emotionele uitbarsting tijdens en na RKC Waalwijk-PSV. In de slotfase van de competitiewedstrijd in het Philips Stadion raakte de doelman in de clinch met Xavi Simons en Cody Gakpo.

Vaessen voelde zich ernstig benadeeld, nadat PSV in de blessuretijd een strafschop kreeg van scheidsrechter Serdar Gözübüyük. De Eindhovenaren wonnen daardoor alsnog met 1-0. Vaessen kookte van woede en noemde het - samen met ploeggenoot Michiel Kramer - een 'topclubpenalty', 'een regelrechte schande' en 'een goedmakertje'. De RKC-keeper kreeg een voorwaardelijke straf van de KNVB, maar neemt geen woord terug.

"Ik kan heel boos worden als ik onrecht voel", zegt Vaessen in de Showkeepers Podcast. "Dat is niet altijd slim, want mijn kleine kijkt ook televisie. Het was misschien overdreven en dat getrek met Simons en Gakpo moet ik misschien niet doen, maar ik sta nog steeds achter mijn woorden. Het was emotie. We speelden een topwedstrijd en ik kon voor het eerst de nul houden, nota bene tegen PSV. Dan glipt het door zo'n moment door de vingers..."

"Ik zag daar zo'n jankende Xavi Simons op de grond liggen, die nauwelijks wordt geraakt. Dan word ik gewoon even pissig", aldus Vaessen, die mede door zijn emotionele gedrag niet de populairste doelman van de Eredivisie is. "Dat mensen me soms uitfluiten, boeit me niks. Ik ben wie ik ben."