Niet verrast door Oranje-revelatie Gakpo: 'In één seizoen 120 goals en 80 assists'

25 november 2022 om 08:39
Laatste update: 25 november 2022 om 09:53

Het verlossende doelpunt van Cody Gakpo voor het Nederlands elftal tegen Senegal (0-2) deed Twan Scheepers glimmen van trots. De oud-voetballer had de aanvaller in de jeugd van PSV onder zijn hoede.

Gakpo is met vijftien goals en achttien assists bezig aan een indrukwekkend seizoen bij PSV en nu ook Oranje. Scheepers staat er niet van te kijken. "Bij mij maakte hij in één seizoen zo'n 120 goals, van de in totaal 280 van het team", vertelt hij aan de NOS. "Bij de helft van de andere goals gaf hij ook nog de assist."

Scheepers werkte in de E'tjes voor het eerst met Gakpo, die in een team zat met onder meer Armando Obispo en Jordan Teze. "Hij scoorde aan de lopende band en wist van geen stoppen. Dan speelde je tegen een amateurclub en wist je dat het 16-0 of 16-1 zou worden. Dan vinden spelers het soms wel best. Hij wilde steeds meer, hij stopte nooit. Als hij er tien had gemaakt, wilde hij er twaalf maken."

"Eigenlijk is hij geen steek veranderd", zegt Scheepers over Gakpo, die ook indruk maakt tussen de Oranje-internationals. Logisch, vindt de voormalige jeugdtrainer. "Het daagt hem uit. Dan wil hij weer de beste worden. Dat is vanaf de jeugd zijn karakter. Dat is Cody. Hij laat zijn voeten spreken. Het is fantastisch en maakt me trots. Als Eindhovenaar zo'n bepalende speler bij PSV worden en nu op die weg bij Oranje."