Gakpo deelt gedachten over PSV-vertrek: 'Ik hoor het voortdurend bij Oranje'

Gakpo deelt gedachten over PSV-vertrek: 'Ik hoor het voortdurend bij Oranje'

25-11-2022 07:14 Laatste update: 07:18
57

Cody Gakpo heeft zich door zijn doelpunt tegen Senegal nog nadrukkelijker in de kijker gespeeld bij Engelse, Spaanse, Italiaanse en Duitse topclubs. Veel lijkt het hem niet te doen: de aanvaller richt zich op het WK met Oranje en maakt geen haast om PSV te verlaten.

Gakpo staat in Qatar dagelijks op het veld met spelers die al in grote competities als de Premier League, La Liga en Serie A spelen. Het zou een vertrek uit de Eredivisie kunnen bespoedigen. "Ik begrijp de gedachtegang van die spelers wel. Ik heb zelf ook mijn sportieve doelen en vanuit daar ga ik straks een keuze maken", reageert Gakpo in een interview met het Algemeen Dagblad.

"Maar het is zeker niet zo dat als ik hier met spelers train die bij grote clubs in het buitenland spelen ik voortdurend denk: oh jee, nu moet ik ook snel naar het buitenland", benadrukt de PSV'er. "Het idee 'zij zijn al gegaan, nu ga ik ook' is er niet. Maar ik zie wel spelers die in het buitenland nog beter en sterker zijn geworden. Ik speelde met Dumfries en Bergwijn bij PSV en die jongens hebben het al meegemaakt. Ze delen hun ervaringen net als Memphis. Het niveau in het buitenland is nog hoger, dat hoor je wel voortdurend."

Gakpo voelt dat 'mensen meer verwachten', maar de Eindhovenaar haalt er zijn schouders over op. "Ik ben bescheiden", lacht hij. "Maar ik ben wel mezelf. Nee, daar heb ik eigenlijk nog nooit hinder van ondervonden in mijn loopbaan. Iedereen heeft toch andere karaktereigenschappen? We respecteren en accepteren dat van elkaar en ook dat maakt het team sterker."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie