Geen Oranje, maar Team USA: Het was een keuze op zowel gevoel als verstand

Geen Oranje, maar Team USA: "Het was een keuze op zowel gevoel als verstand"

25-11-2022 09:31
53

Ronald Koeman benaderde hem om voor het Nederlands elftal uit te komen, maar Sergiño Dest koos voor Team USA. De in Almere geboren en getogen vleugelverdediger heeft geen moment spijt gehad van de keuze die hij drie jaar geleden moest maken.

Dest stond na zijn doorbraak bij Ajax voor een dilemma: zowel Nederland als de Verenigde Staten trok aan hem. Het werd het land van zijn vader. "Ik ben nog steeds blij met die keuze", blikt de 22-jarige rechtsback terug in het Algemeen Dagblad.

"Het was een keuze op zowel gevoel als verstand. En dat is nog steeds hetzelfde. Spelen voor USA voelt altijd goed. Het eerste, grote doel was kwalificatie voor het WK in 2022. Dat is gelukt. Ik kan dus wel zeggen dat mijn verwachtingen zijn uitgekomen, ja."

Dest, die door FC Barcelona is verhuurd aan AC Milan, volgt Oranje nog op de voet. "Ik heb met veel jongens samengespeeld bij Ajax. Met veel van hen heb ik ook nog contact. Ook daarom gun ik hen het beste. Tenzij ze tegen ons spelen natuurlijk. Als je naar de selectie kijkt, maakt Nederland zeker een kans om ver te komen."