Grootste zwakte Ecuador onder de loep: 'Daardoor ontstaat er een gat in de as'

Grootste zwakte Ecuador onder de loep: 'Daardoor ontstaat er een gat in de as'

25-11-2022 11:17 Laatste update: 11:22
37

Volgens Sjors Ultee kan Oranje vrijdagmiddag tegen Ecuador een belangrijke slag slaan op het middenveld. De kersverse trainer van SC Cambuur stelt dat de Zuid-Amerikanen veel ruimte laten vallen in de as. 

Ultee, die eerder deze maand werd gepresenteerd als de nieuwe trainer van de Friezen, laat in een analyse voor de NOS zijn licht schijnen op de grootste kwetsbaarheid van Equador, dat afgelopen zondag met 0-2 won van Qatar. "Wat ik een opvallende zwakte vond, is dat de twee verdedigende middenvelders heel graag uitzakken om achterin te helpen in de opbouw. En die extra middenvelder staat heel erg in de buurt van de spits."

Ultee vervolgt: "Het team valt daardoor in twee delen uit elkaar: achterin een deel met centrale verdedigers en middenvelders die de opbouw verzorgen en voorin een ander deel met de opkomende backs en de spitsen. Daardoor ontstaat er geen gat in de as. Qatar deed daar weinig mee, maar Nederland is veel beter."

Waarschuwing
Wout Westerhof werkt al elf jaar als jeugdtrainer voor het Mexicaanse Pachuca, waar hij samenwerkte met Enner Valencia. "Toen hij negen jaar geleden als talent bij Pachuca tekende, was hij gigantisch snel. Inmiddels is hij wat minder snel, maar hij kan nog steeds erg goed koppen en uit het niets een goal maken", zo vertelt hij in gesprek met De Telegraaf. Het is echter nog onzeker of Valencia van de partij is tegen het Nederlands elftal. De aanvaller kampt met een lichte blessure. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s