Noppert geblokkeerd door WhatsApp na Oranje-debuut: ‘Dachten dat het spam was'

Noppert geblokkeerd door WhatsApp na Oranje-debuut: ‘Dachten dat het spam was'

25-11-2022 09:12 Laatste update: 15:50
44

Andries Noppert ontving na zijn geslaagde debuut op het WK zoveel reacties, dat hij problemen kreeg met WhatsApp. Dat vertelt de doelman van het Nederlands elftal op het YouTube-kanaal van OnsOranje.

Na zijn optreden tegen Senegal (0-2) werd Noppert overladen met berichten. "Ik ben niet heel erg goed met elektronica", begint hij te vertellen. "Ik zat in de bus en ik was wat dingen aan het beantwoorden. Ik gaf heel vaak dezelfde reactie, want ik vind het netjes om op iedereen te reageren."

"Op een gegeven moment hield 'ie ermee op", gaat de Friese doelman verder. "Dus ik vroeg de experts van onze selectie hoe dat allemaal zat. Die wisten het ook niet. Vannacht deed hij het in één keer weer. Ze dachten dat ik spam aan het versturen was."

Het mooiste bericht dat Noppert kreeg? "Dat ging niet zozeer over mijn spel, maar mensen vragen vooral te blijven wie ik ben. Dat kan ik meer waarderen dan dat ze zeggen dat je een goede wedstrijd hebt gespeeld. Ik ben trots. De droom om voor mijn land uit te komen was al een beetje in duigen gevallen, maar dit is een heel mooie beloning."