Perez lyrisch na Portugal-Ghana: 'Oh, wat een talent, wát een talent'

25 november 2022 om 14:33

Mohammed Kudus maakt indruk op Kenneth Perez. De voormalig middenvelder bij onder meer Ajax en PSV is lyrisch over de technische vaardigheden van de Ghanees, die donderdagavond met 3-2 verloor van Portugal. 

Bij het ESPN-programma WK Praat begint Kees Kwakman over de technische kwaliteiten van Kudus, waarna Perez hem onderbreekt. "Oh, wat een talent, wát een talent!" Bij Ajax gebruikt Alfred Schreuder de Ghanees als aanvallende middenvelder of spits. Perez is van mening dat Kudus daar niet het best tot diens recht komt. "Ik denk dat hij niet goed genoeg is in het druk zetten voor zo'n positie. Ik denk dat hij meer aan de rechterkant moet staan."

"Hij is te onvoorspelbaar, daarom zeg ik ook de rechterkant", vervolgt de Deen. "Zoals Ziyech, die stond ook niet helemaal in het midden. Aan de zijkant heb je niet zo'n verantwoordelijkheid voor druk zetten. Maar dat het een weergaloos talent is...", besluit Perez lovend.

Kudus was donderdagavond belangrijk met een assist, maar kon niet voorkomen dat Ghana zijn openingswedstrijd op het WK verloor. Aanstaande maandag komt Ghana weer in actie, tegen Zuid-Korea.