Feyenoord leidt veldenklassement, PSV daalt flink, grote stijging Sparta

Feyenoord leidt veldenklassement, PSV daalt flink, grote stijging Sparta

26-11-2022 09:21
79

Feyenoord gaat halverwege het seizoen aan de leiding in het veldenklassement van spelersvakbond VVCS. De Rotterdammers hebben zelfs een perfecte score. Ook AZ en Ajax scoren goed, maar PSV is flink gezakt.

De aanvoerders van de bezoekende teams in de Eredivisie laten wekelijks weten wat zij van de velden vinden. VVCS-voorzitter Evgeniy Levchenko ontvangt een beoordeling op een schaal van één tot vijf. Feyenoord was de afgelopen jaren steevast de winnaar van het klassement en de grasmat in De Kuip komt ook nu voorlopig als beste uit de bus.

Wedden

Meer odds

AZ staat na veertien speelrondes op een tweede plek met een gemiddelde score van 4,67. Ajax volgt op plek drie met een cijfer van 4,38. Opvallend is de daling van PSV. De Eindhovenaren eindigden vorig seizoen nog als derde, maar staan nu achtste met een beoordeling van 3,75. 

Sparta heeft een grote sprong gemaakt. Dankzij de overstap naar natuurgras staan de Rotterdammers nu vijfde met een score van 4. De teams die nog wel op kunstgras spelen scoren het slechtst onder de aanvoerders. FC Volendam (2), FC Emmen (1,14), SC Cambuur (1,14) en Excelsior (1) bungelen onderaan de ranglijst. De Kralingers kregen zelfs de laagst mogelijke beoordeling.

Bekijk hier het volledige klassement