'Nog meer transferperikelen bij Oranje: Engelse grootmachten willen Dumfries'

26 november 2022 om 14:31

Naast Cody Gakpo heeft Denzel Dumfries ook te maken met transferperikelen tijdens het WK. Volgens het toonaangevende La Gazzetta dello Sport is de kans groot dat de Nederlandse verdediger een toptransfer naar de Premier League gaat maken.

Het Manchester United van Erik ten Hag en Chelsea hebben serieuze interesse in Dumfries, zo wordt gemeld in Italië. The Blues werden afgelopen zomer ook al gelinkt aan de Oranje-international. Inter wil maar liefst zestig miljoen ontvangen voor Dumfries. De club uit Milaan verwacht ook dat één van de Premier League-giganten dat bedrag op tafel zal leggen.

Inter lijkt overigens een bijzondere transferconstructie in gedachte te hebben. De club kan het geld nu al goed gebruiken, maar wil Dumfries eigenlijk in de zomer pas kwijt. Het is dus mogelijk dat de rechtsback in januari wordt verkocht en direct voor een half jaar wordt verhuurd aan Inter.

Ondertussen kijken de Nerazzurri al naar spelers die van het Dumfries-geld gekocht kunnen worden. De naam van Atalanta Bergamo-speler Giorgio Scalvini is al gevallen bij Inter, ondanks dat hij een centrale verdediger is. De club is ook overtuigd van Matteo Darmian, die momenteel de tweede keus is achter Dumfries.