'Ik denk echt dat hij nu speelt op het WK omdat hij naar Feyenoord is gegaan'

'Ik denk echt dat hij nu speelt op het WK omdat hij naar Feyenoord is gegaan'

27-11-2022 09:26
28

Ebi Smolarek is zeer te spreken over landgenoot Sebastian Szymanski. De Poolse oud-voetballer van Feyenoord denkt dat de huurtransfer goed uitpakt voor zowel de Rotterdammers als de 23-jarige spelmaker, die momenteel actief is in Qatar.

Szymanski kwam in het WK-duel met Saudi-Arabië niet van de bank, maar Smolarek vond hem in de eerste groepswedstrijd tegen Mexico een prima indruk maken. "Ik vond hem wel een aanspeelpunt", zegt de voormalig aanvaller bij RTV Rijnmond. "Hij hield de bal goed vast en was op veel plekken. Ik denk ook echt dat hij nu speelt op het WK omdat hij naar Feyenoord is gegaan. Het afgelopen halve seizoen heeft hij het goed gedaan."

In de ploeg van coach Arne Slot was Szymanski doorgaans verzekerd van een basisplaats. Hij was in dertien Eredivisie-duels goed voor zes doelpunten en drie assists. "Men was misschien wat sceptisch omdat hij vanuit Rusland kwam, maar hij wilde spelen en koos voor Feyenoord. Ik denk dat de club goed bij hem past en zijn karakter past goed bij Feyenoord. Hij heeft een goede keuze gemaakt door naar Feyenoord te gaan, want hij heeft het wel laten zien."

"Hij heeft doorzettingsvermogen, een goed schot, is balvast en kan een goede steekpass geven", vervolgt Smolarek. "Wel zou ik graag zien dat hij zich als middenvelder vaker in het zestienmetergebied laat zien." Feyenoord huurt Szymanski van Dinamo Moskou en kan hem voor tien miljoen definitief overnemen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie