Boze Vertonghen moet zich inhouden: 'Er zijn dingen die ik beter niet kan zeggen'

Boze Vertonghen moet zich inhouden: 'Er zijn dingen die ik beter niet kan zeggen'

27-11-2022 17:23 Laatste update: 17:29
31

Jan Vertonghen stond na afloop van de nederlaag tegen Marokko (0-2) zichtbaar gefrustreerd de pers te woord. De recordinternational van België verbeet de pijn, maar was overduidelijk zeer teleurgesteld.

In een interview met Sporza spatte de ingehouden woede er van af. "Er zijn zoveel dingen die door mijn hoofd gaan, maar die ik beter niet kan zeggen." België schoot vooral op offensief vlak tekort, zo stelt de linkspoot. "We creeërden volgens mij echt geen enkele kans. Ik had het gevoel dat we achterin goed stonden en niet in de problemen kwamen. Maar uiteindelijk slikten we wel twee identieke goals. Ballen die er nooit in mogen."

Door de nederlaag tegen Marokko, waar Hakim Ziyech zich kroonde tot man van de wedstrijd, is een vroegtijdige WK-uitschakeling nu een serieuze dreiging. "We kamen in de eerste wedstrijd (tegen Canada, red.) echt goed weg en dachten dat het alleen maar beter kon gaan. We hoopten ons nu te kwalificeren, maar nu staat alles op het spel in de laatste wedstrijd tegen Kroatië. Aan kwaliteit er geen gebrek bij ons", besloot hij. Het allesbeslissende duel tussen België en Kroatië is komende donderdag. De aftrap is om 16.00 uur.