Coach Martínez stipt probleem België aan: 'Komt het door te korte voorbereiding?'

Coach Martínez stipt probleem België aan: 'Komt het door te korte voorbereiding?'

27-11-2022 20:30
35

Bondscoach Roberto Martínez maakt zich zorgen bij het Belgische elftal. De Spanjaard ziet dat zijn spelers niet meer 'genieten' op het veld, wat hij aanwijst als één van de problemen van de Rode Duivels.

België verloor zondag met 0-2 van Marokko, waardoor WK-uitschakeling in de groepsfase serieus dreigt. "Dit is een bittere pil", begint Martínez na afloop tegenover Sporza. "De eerste goal heeft onze wedstrijd bepaald. We hadden moeite om ons hoofd koel te houden in de zone van de waarheid, we konden ons spel niet opdringen."

Vervolgens stipt Martínez één van de problemen van de Belgen aan. "De spelers lachen niet op het veld. Ze missen de vrijheid die ze normaal gezien aan de bal hebben. Komt het door de te korte voorbereiding? Dat ze nooit echt een moment hebben gekregen om te relaxen? Maar ze zullen moeten genieten op het veld om hun talent het verschil te laten maken. Het is dus geen gebrek aan zelfvertrouwen."

In het laatste groepsduel met Kroatië zal de druk op De Rode Duivels alleen maar groter zijn. "Deze spelers hebben al hun hele carrière moeten omgaan met de druk", stelt Martínez. "Ze moeten geen schrik hebben om te verliezen deze keer, want we moeten winnen. Het is een kans om te schitteren en door te stoten naar de volgende ronde."