Afellay ziet probleem bij Spanje: 'Dat gaat ze wel opbreken, later in toernooi'

Afellay ziet probleem bij Spanje: 'Dat gaat ze wel opbreken, later in toernooi'

27-11-2022 22:17 Laatste update: 22:39
67

Rafael van der Vaart heeft genoten van het treffen tussen Spanje en Duitsland, dat in een 1-1 gelijkspel eindigde. Ibrahim Afellay is positief over invaller Leroy Sané, terwijl hij ook een probleem van de Spaanse ploeg aanstipt.

Spanje en Duitsland maakten er zondagavond een mooi voetbalgevecht van, zo zag ook Van der Vaart. "Dit was echt een topwedstrijd", begint de voormalig Oranje-international na afloop in de studio van de NOS. "Voetballend gezien was dit de allerbeste WK-wedstrijd tot nu toe. Ik heb echt een leuke wedstrijd gezien."

Vervolgens komt Afellay aan het woord. Hij zoomt in op Sané, die goed inviel en nog een goede kans op de winnende treffer kreeg. "Sané gaaf Duitsland echt een kwaliteitsimpuls. Ze hadden de wedstrijd op het laatst ook nog naar zich toe kunnen trekken."

"Wat je Spanje kunt verwijten, is dat ze zelf falen om de wedstrijd eerder te beslissen. Dat gaat ze nog wel opbreken, later in het toernooi", voorspelt Afellay vervolgens. "Ze creëren zelf heel veel, maar ze hebben niet iemand die veel goals kan maken en de wedstrijd in het slot kan gooien."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie