Koopmeiners: 'Houd ik een flinke kater aan over, hele toernooi een deceptie'

Koopmeiners: 'Houd ik een flinke kater aan over, hele toernooi een deceptie'

28-11-2022 08:24
35

Teun Koopmeiners kijkt met gemengde gevoelens terug op het EK van vorige zomer. De Atalanta Bergamo-middenvelder zat bij de definitieve selectie van toenmalig bondscoach Frank de Boer, al kwam hij geen minuut in actie.

Koopmeiners speelt in Qatar zijn tweede eindtoernooi. Waar Louis van Gaal een beroep doet op de middenvelder, was dat onder De Boer heel anders. "Vooropgesteld: ik was ongelooflijk blij dat ik bij de selectie zat, het is iets waar ik als voetballer jaren naartoe had gewerkt", zegt hij tegen De Telegraaf. "Maar als je dan op een eindronde bent, wil je spelen ook."

Van alle veldspelers maakten enkel Davy Klaassen en Koopmeiners geen speelminuten. Van de vier wedstrijden op het EK zat Koopmeiners er zelfs drie op de tribune. "Natuurlijk hield ik daar een flinke kater aan over, zoals het hele toernooi een deceptie was voor het Nederlands elftal", is hij eerlijk. "Maar toch nam ik de ervaring van een eindronde mee naar Qatar, ook al ben ik daar toen niet binnen de lijnen verschenen. Ik weet hoe het er op zo’n groot toernooi aan toegaat, hoe massaal de aandacht is en wat er allemaal bij komt kijken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie