Fernandes schiet met controversiële treffer Portugal naar de laatste zestien

28-11-2022 21:59
62

Portugal heeft maandagavond met 2-0 gewonnen van Uruguay. Bruno Fernandes maakte uiteindelijk het openingsdoelpunt van de wedstrijd, maar deze kwam eerst op naam van Cristiano Ronaldo. De superster begon te juichen, maar uiteindelijk bleek dat hij de voorzet van Fernandes niet aanraakte. In de tweede helft kwam er nog een veldbestormer met regenboogvlag richting de spelers.

Bij Portugal stond Cristiano Ronaldo vanaf de aftrap in de spits. Pepe en William Carvalho mochten ook starten bij de Portugezen. Dit ging ten koste van Otávio en Danilo Pereira. Nuno Mendes startte in plaats van Raphaël Guerreiro op linksback. Bij Uruguay was Luis Suarez de grote afwezige in de basiself. Edinson Cavani kreeg maandagavond de voorkeur.

In de eerste helft was het Portugal dat nadrukkelijk op zoek ging naar de openingstreffer. Heel dichtbij kwam de ploeg van bondscoach Fernardo Santos niet, maar ook de Uruguayanen kregen weinig kansen op het eerste doelpunt van de wedstrijd.

Uiteindelijk kwam er in de tweede helft wat meer spektakel. In de 54e minuut gaf Bruno Fernandes een schitterende voorzet op Ronaldo. De spits leek de bal binnen te koppen, maar uit de herhaling bleek dat hij de bal niet raakte. De openingstreffer kwam daardoor op naam van Fernandes, die daarmee zijn eerste WK-doelpunt maakte. Na de goal werd de wedstrijd nog even stilgelegd vanwege een veldbestormer met een regenboogvlag. Uiteindelijk kregen Joao Felix en Maxi Gomez nog een goede mogelijkheid op een goal, maar die inzetten verdwenen allebei op de paal. In de blessuretijd kregen de Portugezen nog een strafschop vanwege hands bij Uruguay. Fernandes mocht ook dit cadeautje uitpakken en maakte daarmee ook zijn tweede WK-goal.

Door de overwinning van Portugal is de ploeg inmiddels zeker van de knockout-fase op het WK in Qatar. Uruguay moet in het laatste beladen groepsduel van Ghana winnen om nog door te kunnen.