Aké: ‘Ik heb me er al bij neergelegd dat het WK nog weken gaat duren’

Aké: ‘Ik heb me er al bij neergelegd dat het WK nog weken gaat duren’

29-11-2022 08:33 Laatste update: 09:51
28

Nathan Aké vindt dat Pep Guardiola, zijn manager bij Manchester City, gelijkenissen toont met Louis van Gaal. Volgens de verdediger van Oranje zorgen beide oefenmeesters voor ontzettend veel duidelijkheid.

Aké maakte in de zomer van 2020 de overstap naar Manchester City. Met de transfer was 45 miljoen euro gemoeid. Zijn prestaties bij City leverden hem op het WK in Qatar basisplaatsen op tegen zowel Senegal als Ecuador. 

Volgens Aké zit er niet heel veel verschil in de wijze waarop zijn twee trainers het voetbal benaderen. "Pep is niet normaal qua tactiek. Hij weet precies wat er gaat gebeuren in een wedstrijd en waar de ruimtes komen. Iedereen weet wat hij moet doen en dat is bij Van Gaal ook zo. Die duidelijkheid hebben ze allebei", aldus de linkspoot in een interview met NU.nl.

Die duidelijkheid kwam er na de teleurstelling van afgelopen vrijdagavond ook. "Bij Oranje zegt Van Gaal ook precies wat minder goed was tegen Ecuador. Gewoon eerlijk en oprecht. Dat maakt ons ook sterker. Al moeten we dat nu wel op het veld gaan laten zien tegen Qatar."

Familie
Voor Aké is het een bijzonder WK. Hij kreeg vlak voor de openingswedstrijd een dochtertje met zijn vriendin Kaylee. "Ik weet dat alles goed geregeld is, dat geeft rust in mijn hoofd. Natuurlijk mis ik ze, maar er is hier ook heel veel afleiding bij Oranje waardoor ik minder over nadenk. Ik heb me er al bij neergelegd dat het nog weken gaat duren tot ik mijn dochter weer vast kan houden. Ja, het kan een mooi en lang WK worden."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie