Van Gaal eens met Oranje-kritiek: 'Staat buiten kijf, heb meerdere malen gezegd'

Van Gaal eens met Oranje-kritiek: 'Staat buiten kijf, heb meerdere malen gezegd'

29-11-2022 16:04 Laatste update: 16:07
6

Louis van Gaal hoopt 'echt' dat Oranje tegen Qatar aantrekkelijker voor de dag komt dan in de vorige twee groepswedstrijden. Het winnen van Groep A is echter het belangrijkste, benadrukt de bondscoach. Van Gaal laat zich ook uit over het spitsenduo dat Memphis Depay en Cody Gakpo gaan vormen.

Voorafgaand aan de wedstrijd verschijnt Van Gaal voor de camera van de NOS. Hij wil een beter Oranje zien dan tegen Senegal (0-2) en Ecuador (1-1). "Ja, dat staat buiten kijf, ik vind het ook. Ik heb het ook al meerdere malen gezegd. Ik hoop echt dat het wat aantrekkelijker wordt dan de afgelopen twee wedstrijden, maar het belangrijkste is dat we ons kwalificeren. Het doel is gehaald als we eerste in de groep worden."

Memphis en Gakpo beginnen tegen Qatar voor het eerst samen in de spits bij het Nederlands elftal. Laatstgenoemde zal voor de diepte moeten zorgen, verklapt Van Gaal. "Volgens mij is Gakpo de speler die de meeste diepgang heeft. De afstemming tussen Memphis en Gakpo, dat wil ik vandaag zien."

Van Gaal is blij dat hij Memphis überhaupt weer kan opstellen na diens blessure. "Ik denk dat Memphis een speler is die niet te vergelijken valt met welke speler dan ook in Oranje, hij is van enorme waarde geweest, in de kwalificatie en in de Nations League. Ja, wij kampten met het gemis van Memphis. We bouwen het langzaam op omdat we geen risico willen nemen, nu mag hij hooguit 60 minuten spelen."