Ronaldo wekt begrip met United-breuk: 'Hij doet het niet voor het geld'

Ronaldo wekt begrip met United-breuk: 'Hij doet het niet voor het geld'

01-12-2022 12:50
35

Jorge Jesus, de Portugese trainer van Fenerbahce, begrijpt de keuze van Cristiano Ronaldo om te breken met Manchester United. Volgens de 68-jarige oefenmeester is Ronaldo nog altijd een van de absolute wereldtoppers.

Vlak voor de start van het WK gaf Ronaldo een explosief interview bij Piers Morgan. Daarin haalde hij uit naar onder meer Erik ten Hag en de clubleiding van United. Terwijl Ronaldo zich al met Portugal voorbereidde op het WK, scheidden de wegen van de speler en club. "Ik begrijp zijn situatie heel goed. We zijn beiden Portugees, we hebben een goede band. Hij en Lionel Messi spelen mogelijk hun laatste WK", zegt Jesus op de eerste persconferentie van Fenerbahce in aanloop naar de tweede seizoenshelft.

Jesus stelt dat Ronaldo zonder problemen naar het WK moest, wil hij een goed toernooi spelen. "Hij is een voorbeeld voor de hele wereld. Hij doet het niet voor het geld. Hij heeft alles gewonnen, maar speelt nog steeds met dezelfde passie en dezelfde honger naar succes als altijd. Dat tekent zijn liefde voor het voetbal."

Ronaldo onderscheidt zich volgens Jesus door zijn houding van de meeste voetballers. "De beste spelers bereiken het hoogste niveau vanwege hun liefde voor de sport. Dat was ook het geval bij Pelé en bij Diego Maradona. En ook bij Messi en Ronaldo. Ze plaatsen het voetbal boven alles in hun leven. Daarom denk ik dat niet iedere speler hun niveau kan halen."