LIVE-discussie: opstelling België op de schop voor alles-of-niets-wedstrijd

LIVE-discussie: opstelling België op de schop voor alles-of-niets-wedstrijd

01-12-2022 15:21 Laatste update: 15:23
38

Voor België is het donderdagmiddag de dood of de gladiolen tegen Kroatië. Bondscoach Roberto Martínez grijpt in en voert vijf wisselingen door ten opzichte van de 0-2 nederlaag tegen Marokko.

Waar België eerder deze week in een 4-2-3-1-formatie aantrad, kiest Martínez tegen Kroatië voor een 3-4-3. Naast Jan Vertonghen en Toby Alderweireld wordt er zekerheid ingebouwd met Leander Dendoncker. Beide backs Timothy Castagne en Thomas Meunier hebben hun plek behouden. Op het middenveld schuift Kevin De Bruyne een plekje terug, door de schorsing van Amadou Onana.

Voorin kiest Martínez voor een complete make-over. Tegen Marokko vormden Eden Hazard, Thorgan Hazard en Michy Batshuayi de voorhoede, maar zij zitten alle drie op de bank. Brighton & Hove Albion-smaakmaker Leandro Trossard, Yannick Carrasco én verrassend genoeg Dries Mertens moeten de kar trekken. Romelu Lukaku zit bij de selectie, maar is niet fit genoeg om te starten.

De opstellingen:
Kroatië: Livakovic; Juranovic, Lovren, Gvardiol, Sosa; Modric, Brozovic, Kovacic; Kramaric, Livaja, Perisic
België: Courtois; Dendoncker, Alderweireld, Vertonghen; Meunier, De Bruyne, Witsel, Castagne; Trossard, Mertens, Carrasco