"Dit voelt als dat seizoen dat wij met Ajax in de Champions League hadden"

1 december om 23:48

Marokko heeft de volgende ronde van het WK gehaald, maar Noussair Mazraoui wil meer. Hij denkt gekscherend zelfs dat het mogelijk is het WK te winnen.

Het verhaal is inmiddels bekend: Marokko won met 2-1 van Canada en gaat voor het eerst sinds 1986 naar de volgende ronde van het WK in Qatar. "Ik zeg je, wij worden wereldkampioen", zegt Mazraoui tegen het Algemeen Dagblad. De oud-Ajacied zegt daar meteen achteraan dat die uitspraak goed geïnterpreteerd moet worden.

"Ik bedoel dat namelijk niet arrogant of zo, juist helemaal niet. Maar je mag groot durven dromen toch? En als ik het uitspreek, geloof ik er ook in, want als je niet in je eigen woorden gelooft, wie dan wel? Dit voelt als dat seizoen dat wij met Ajax in de Champions League hadden, veel grote clubs versloegen en waarin we de halve finale haalden. Er sluipt dan iets in een ploeg en dat is nu ook zo."

Mazraoui vindt het niet gek dat hij in meer gelooft en wijst op zijn carrière. "Altijd was het op het nippertje of ik kon blijven. Ik haalde het eerste elftal van Ajax en speel nu bij Bayern München. Je moet altijd geloven. Voor het WK begon, zei ik al dat wij een poule met België en Kroatië zouden overleven. Als je overeind blijft tegen die landen, waarom zou je dan bang zijn voor andere landen. Alle tegenstanders die nu komen zijn heel erg sterk. Maar Marokko ook", zegt Mazraoui.

Marokko speelt in de achtste finale tegen Spanje.