Groningen druk bezig met nieuwe trainer: Fledderus krijgt drietal afwijzingen

2 december 2022 om 17:16

FC Groningen is naarstig op zoek naar een nieuwe trainer. Die zoektocht verloopt vooralsnog behoorlijk stroef, zo erkent Mark-Jan Fledderus. De technisch directeur kreeg al een aantal keer 'nee' te horen.

Na het ontslag van Frank Wormuth op 14 november zat Groningen al met een tweetal potentiële opvolgers om tafel. "Met één van hen konden we zelfs al diepgaand de inhoud bespreken", aldus Fledderus in gesprek met het Algemeen Dagblad

De huidige nummer vijftien van de Eredivisie was naar verluidt al dicht bij de komst van Dick Schreuder, maar de PEC Zwolle-trainer legde het aanbod later alsnog naast zich neer. Ook Dick Lukkien (FC Emmen) en Joseph Oosting (RKC Waalwijk) werden zonder succes benaderd. "De één wil tussentijds niet weg bij zijn club, een ander mag niet vertrekken van zijn werkgever. Of trainers niet willen door de situatie bij FC Groningen? Dat gevoel heb ik niet, maar wellicht speelt het mee dat het wel een klus is."

Vooralsnog neemt Dennis van der Ree de honneurs waar, maar de voorkeur van Fledderus ligt toch bij een nieuwe oefenmeester. Het liefst een Nederlander, aangezien de communicatie tussen de spelers en de Duitse Wormuth niet altijd soepeltjes verliep. "Voor de duidelijkheid en de taal. Wormuth sprak weliswaar Nederlands, maar dat leverde ook onduidelijkheid op." Op 8 januari hervat Groningen de Eredivisie. Dan staat het uitduel met Excelsior op het programma.