Schreuder vertelt over transferplannen Ajax en Ziyech: 'We liggen op één lijn'

2 december om 20:59

Ajax gaat zich roeren op de winterse transfermarkt, zo bevestigt trainer Alfred Schreuder. De Amsterdammers hebben een plan klaarliggen en Schreuder ligt 'helemaal' op één lijn met de directeuren van Ajax. Schreuder krijgt ook vragen over Hakim Ziyech

"Ik zie dan ook wel bepaalde parallellen tussen 2018, toen ik bij Ajax samen met Erik ten Hag begon, en het heden", wordt Schreuder geciteerd door Voetbal International. "Ik heb ook wel bepaalde veranderingen in mijn hoofd, en die heb ik ook intern met de technische mensen besproken, maar daar kan ik nu gewoon nog niet teveel over kwijt. Om een nieuwe, frissere dynamiek te krijgen. Daar praten we ook veel over, met natuurlijk Edwin van der Sar, Gerry Hamstra, Klaas-Jan Huntelaar en mijn staf. Mijn staf houd ik zoals die is, daar is in onze ogen geen verandering nodig."

"In de selectie verwacht ik wel nieuwe impulsen, hoewel dat nu nog lastig te voorspellen is", vervolgt de coach. "Ik ben normaal ook geen voorstander van teveel veranderingen in de winter, maar daar kijken we nu wel heel goed naar. Die nieuwe, frisse energie in de groep is heel belangrijk en daar kijken we nu ook naar. Dat hebben we intern ook besproken en daar liggen we met elkaar ook op één lijn over. In januari moet het ook geregeld zijn, dan moeten we er helemaal klaar voor zijn. Doorpakken is nodig, dat moet ook."

Ziyech wordt in de wandelgangen weer gelinkt aan Ajax, net als afgelopen zomer. Wat is er mogelijk voor Schreuder, van wie Ziyech eerder zei dat het zijn favoriete trainer is? "Het is volgens mij voor niemand een geheim dat ik Hakim een hele goede speler vind. Maar we weten ook dat we op die positie met Dusan Tadic en Francisco Conceição twee spelers hebben, die daar goed kunnen spelen. Conceição is nog jong, maar ontwikkelt zich goed. Voor de winterstop vond ik hem nog niet klaar voor een wekelijkse basisplek, dat was ook niet het plan."