Eerste reactie uit Oranje-kamp na overwinning: 'Dat zegt alles over dit team'

Eerste reactie uit Oranje-kamp na overwinning: 'Dat zegt alles over dit team'

03-12-2022 18:07
22

Virgil van Dijk is blij met het resultaat, al benadrukt hij dat het nog altijd beter kan. Oranje behaalde zaterdag de kwartfinales van het WK, door met 3-1 te winnen van de Verenigde Staten.

"Ik denk dat we weer beter konden dan we hebben laten zien", is de eerste reactie van Van Dijk bij de NOS. "Luister, we willen verbeteren. Het gaat een stapje beter en we scoren twee fantastische goals. Wat wil je nog meer?" De Oranje-aanvoerder begrijpt niet hoe de aansluitingstreffer viel. "Maar we vinden een manier om te blijven strijden. Dat zegt alles over dit team."

Van Dijk stelt dat het Nederlands elftal in balbezit nog stappen moet zetten. "Dat was al wel beter, maar we zijn kritisch. In Nederland is iedereen kritisch, omdat wij heel goed kunnen voetballen", zegt hij. "Maar, we zitten in de kwartfinale. We moeten nu herstellen. We hebben twee dagen extra, dat helpt een beetje. We maken ons op voor een mooi affiche."

NOS-verslaggever Jeroen Stekelenburg stelt dat Oranje 'nog maar drie wedstrijden hoeft te winnen', doelend op de wereldtitel. "Dat klinkt heel simpel", lacht Van Dijk. "We zullen zien, we gaan er vol voor."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie