Martínez bedolven onder complimenten na cruciale tackle: 'Was puur op intuïtie'

Martínez bedolven onder complimenten na cruciale tackle: 'Was puur op intuïtie'

04-12-2022 17:15 Laatste update: 18:20
20

Lisandro Martínez kon op veel lof uit Argentinië rekenen na zijn belangrijke tackle tijdens het duel met Australië zaterdag. De verdediger mocht veertig minuten meedoen als invaller, maar bij een gevaarlijke aanval van The Socceroos was hij van levensbelang.

De verdediger van Manchester United werd zelfs vergeleken met de inmiddels gestopte Javier Mascherano. Hij voorkwam in 2014 een bijna zeker doelpunt van Arjen Robben met een tackle. Martínez was zelf ook blij met de belangrijke ingreep op de inlopende Aziz Behich van Australië. "Ik weet niet wat ik deed, het ging puur op intuïtie. Toen de bal naast ging, vierden de verdedigers dat alsof we zelf hadden gescoord. Dat is liefde voor het spelletje, je kunt zoiets niet voorbereiden. We doen er alles voor op zo'n moment", vertelde hij na afloop van het duel tegen de Argentijnse media die hem de hemel inprezen.

Ondanks zijn verdedigende kwaliteiten en zijn goede vorm staat Martínez niet in de basis bij de Argentijnen. Het centrum van de verdediging wordt regelmatig gevormd door Nicolas Otamendi en Cristian Romero. In de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen de Mexicanen mocht Martínez wel vanaf de aftrap beginnen. Hij stond toen naast de 34-jarige Otamendi. Hij speelt inmiddels voor Benfica.