Balen voor Engeland: Southgate ziet aanvaller afhaken vanwege familieproblemen

4 december om 18:53
Laatste update: 4 december om 18:55

Raheem Sterling kan niet in actie komen tijdens de wedstrijd van Engeland zondagavond. De aanvaller van Chelsea heeft problemen binnen de familie en is daardoor afwezig. Engeland neemt het in de achtste finale op tegen Senegal.

Wat voor problemen Sterling binnen de familie heeft is nog niet bekend gemaakt. Daarnaast is het niet duidelijk of de aanvaller nu het gehele toernooi niet meer mee kan doen, mocht Engeland winnen van Senegal. Tijdens de wedstrijden tegen Iran en de Verenigde Staten begon Sterling als basisspeler. In het laatste groepsduel met Wales begon de 27-jarige buitenspeler als reserve. In het eerste duel tegen Iran scoorde Sterling ook een goal.

Afgelopen zomer vertrok Sterling van Manchester City naar Chelsea. De Londenaren betaalden 56,2 miljoen euro voor de diensten van de aanvaller. Eerder kwam Sterling ook uit voor Liverpool. In totaal speelde de Engelsman 81 wedstrijden voor zijn thuisland. In die duels wist hij twintig keer te scoren. Dit seizoen kwam hij in twaalf Premier League-duels binnen de lijnen, daarin maakte hij drie goals.