'Ongelooflijke Bellingham kan alles, zo'n middenvelder zie je zelden'

'Ongelooflijke Bellingham kan alles, zo'n middenvelder zie je zelden'

05-12-2022 09:45
39

Jude Bellingham krijgt een staande ovatie in Engeland na zijn vlekkeloze WK-optreden tegen Senegal. De pas negentienjarige middenvelder was bij twee van de drie treffers betrokken.

"Je ziet zelden een middenvelder zo comfortabel spelen op zowel zijn eigen als de vijandelijke helft. Het lijkt alsof hij alles kan. Is hij een controleur, is hij een aanvallende middenvelder? Hij heeft alles", steekt Gary Neville de loftrompet bij ITV.

Roy Keane sluit zich daar volledig bij aan. "Normaal zie je het van een speler van wereldklasse die 26, 27 jaar is. Hij doet alles. We praten over wat er allemaal in zijn hoofd omgaat. Hij is volwassen, beslissend. Deze jongen heeft alles. Hij speelt alsof hij al honderd interlands op zijn naam heeft staan."

Ook Chris Sutton wijst het toptalent van Borussia Dortmund als uitblinker aan bij The Three Lions. 'Zijn bewustzijn over wanneer hij moet passen, wanneer hij moet indribbelen. Zijn kwaliteit de bal niet te vaak te raken gaat ver boven zijn leeftijd. Hij was briljant bij de eerste twee goals. Een ongelooflijke speler', schrijft Sutton in The Daily Mail. Bellingham krijgt een 8,5 voor zijn optreden.

In de Britse media wordt het Engelse goudhaantje eveneens bewierookt. 'Bellingham laat ons afvragen waar dit kan eindigen', kopt The Guardian, dat hem zelfs een 9 geeft. 'De sensatie op het Engelse middenveld was geweldig op moeilijke momenten en een bron van controle als het spannend werd.' Volgens de krant was de actie van de middenvelder in aanloop naar de 2-0 filmwaardig. 

Engeland mag zich door de 3-0 zege op Senegal opmaken voor een absolute kraker tegen Frankrijk in de kwartfinale van het WK.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie