Bondscoach Kroatië zag onderschatting bij Japan: 'Moet je tegen ons nooit doen'

5 december om 22:37

De Kroatische bondscoach Zlatko Dalic was dolgelukkig met zijn doelman Dominik Livakovic na zijn heldenrol in de penaltyserie tegen Japan. De sluitpost pakte drie strafschoppen en bracht zijn land daarmee naar de kwartfinale.

"We hadden vandaag een fantastische doelman", vertelde Dalic na afloop van het duel met Japan. "Hij heeft alle strafschoppen die hij pakte op een stabiele en goede manier tegengehouden. Gisteren hebben we geoefend op penaltys en daar pakte hij er al een aantal. Toen het op strafschoppen aankwam maandag was ik er zeker van dat hij het goed zou doen. Die zekerheid had hij tijdens de trainingen voor gezorgd."

Voor stuntploeg Japan was het na de penaltyserie over op dit WK. Het land schakelde in de groepsfase Duitsland uit en won van Spanje, waardoor ze onverwachts bij de laatste zestien kwamen. Toch denkt Dalic dat Japan de Kroaten onderschat heeft. "We zijn een klein land, maar we vechten voor wat we waard zijn. We konden niet dominant zijn, maar we hebben wel echt karakter getoond. De Japanners hebben ons misschien wel onderschat, maar dat moet je nooit doen bij ons."

Voor Kroatië wacht een loodzware kwartfinale tegen de Brazilianen. De ploeg van bondscoach Tite won maandagavond overtuigend met 4-1 van Zuid-Korea.