Van Gaal: 'Het gekke is: volgens mijn vrienden van de media is dát sprankelend'

Van Gaal: 'Het gekke is: volgens mijn vrienden van de media is dát sprankelend'

06-12-2022 10:58
104

Louis van Gaal kan nog geen titelfavoriet op het WK aanwijzen. De bondscoach van het Nederlands elftal constateert in aanloop naar de kwartfinale tegen Argentinië dat Oranje hetzelfde voetbal speelt als Brazilië.

"Ik zou het niet weten, want ik heb Frankrijk nog niet bekeken", reageert Van Gaal bij ESPN op de vraag welk land de meeste indruk op hem heeft gemaakt. "Ik heb Argentinië natuurlijk wel bekeken en ik heb gisteren van Brazilië (maandag tegen Zuid-Korea, red.) ook een stuk gezien. Zij spelen eigenlijk hetzelfde voetbal als het Nederlands elftal: vanuit een compacte defensie schakelen ze heel snel om."

Volgens Van Gaal spelen beide landen een soort countervoetbal. "Het gekke is, dat ik in de media van mijn vrienden lees, dat dát sprankelend voetbal was. Terwijl wij dat ook hebben gedaan. En wij hebben ook gescoord." De bondscoach haalt het eerste doelpunt van Memphis Depay tegen Team USA aan. "Dát was een teamgoal. Dat stijgt boven alles uit. Het was het mooiste moment van het WK tot nu toe. Echt een supergoal."

Oranje wacht vrijdag een confrontatie met Argentinië. Van Gaal vreest geen enkel land. "Alle landen in de kwartfinale zijn toplanden. Ik had ze ook voorspeld, ze zijn allemaal doorgekomen. Het is niet zo vreemd. Er zit nog wel een verschil in toplanden. Duitsland en België zijn eruit, maar zijn ook toplanden. Alleen niet op dit WK."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie