'Oproep Van Gaal tevergeefs: Oranje wordt weer overklast tegen Argentinië'

'Oproep Van Gaal tevergeefs: Oranje wordt weer overklast tegen Argentinië'

06-12-2022 13:20 Laatste update: 13:52
49

Het Nederlands elftal dreigt vrijdag overklast te worden door Argentinië. Niet op het veld, maar daarbuiten: de NOS verwacht 30.000 Argentijnse fans in Doha, tegenover 1000 van Oranje.

Bondscoach Louis van Gaal liet na de wedstrijd tegen de Verenigde Staten al weten dat Nederland 'overdonderd' werd in het stadion, maar dat dreigt tegen Argentinië weer te gebeuren. Zoals gezegd verwacht de NOS 30.000 Argentijnse fans, maar daar komen nog mensen bij die een blauw-wit shirt dragen. Het zullen voornamelijk dus Argentijnen zijn die we vrijdag in het Lusail Iconic Stadium zullen horen.

"Het is voetbal, het is passie", zegt de Argentijnse journalist Ramiro Pantorotto tegen de NOS. "Sommige mensen hebben hun auto verkocht om hier te komen. Ja, echt waar. Zo gek zijn ze. Argentinië is een gek land."

"Ze geloven in Leo, ze geloven in Leo Messi. Daarom. Leo is nu onze God. Overal in Argentinië zie je muurschilderingen van Leo's gezicht. Hij is nu op zijn best, dat kun je zien aan zijn gezicht. Ik heb heel veel interviews met hem gedaan en hij is nu op zijn best."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie