Amrabat 'niet gemakkelijk': 'Negatieve houding van hem en Danjuma nam overhand'

Amrabat 'niet gemakkelijk': 'Negatieve houding van hem en Danjuma nam overhand'

06-12-2022 17:25
41

Sofyan Amrabat is momenteel één van de uitblinkers van Marokko op het WK in Qatar, maar zijn loopbaan kwam wat moeizaam op gang. Voormalig Club Brugge-trainer Ivan Leko en zijn assistent Rudi Cossey kregen de 26-jarige middenvelder niet aan de praat.

Amrabat brak door bij FC Utrecht, waar hij een transfer naar Feyenoord verdiende. In De Kuip werd hij geen succes en al na één jaar nam Club Brugge hem over. Ook dat avontuur pakte niet uit zoals gehoopt. "We twijfelden geen seconde aan zijn enorme talent", zegt Cossey in Het Belang van Limburg. "Op basis van zijn aangeboren talent had Sofyan zijn plaats kunnen grijpen, maar het ontbrak hem aan tactische discipline."

De Marokkaanse international moest opboksen tegen het trio Mats Rits, Ruud Vormer en Hans Vanaken. "Bovendien was hij van Feyenoord gekomen in de veronderstelling dat hij bij Club de grote man ging worden. Hij dacht dat het vanzelf zou gaan", stelt Cossey.

Amrabat had het mentaal moeilijk in Brussel. "Het was geen gemakkelijke jongen", weet de voormalig assistent nog. "Op den duur werd dat negatief. Samen met Arnaut Danjuma vormden ze een apart duo in de groep. Danjuma speelde ook niet en hun negatieve houding nam de overhand. Het was niet meer houdbaar. Ze zijn na dat seizoen dan ook allebei vertrokken."

Uiteindelijk speelde Amrabat slechts vijf volledige competitiewedstrijden voor Club Brugge en viel hij veertien keer in. Hij maakte de overstap naar Hellas Verona en speelde zich daar in de kijker van Fiorentina. Hij wordt nu in verband gebracht met Premier League-topclubs Liverpool en Tottenham Hotspur.