Gakpo eerlijk: 'Daar voel ik me zeker in dit Oranje-systeem wel wat vrijer'

Gakpo eerlijk: 'Daar voel ik me zeker in dit Oranje-systeem wel wat vrijer'

07-12-2022 10:15 Laatste update: 10:45
33

Louis van Gaal heeft het liever niet, maar opnieuw spreekt een aanvaller zich uit over zijn favoriete rol in het Nederlands elftal. Cody Gakpo heeft een duidelijke voorkeur voor de nummer 10-positie.

Gakpo heeft als linksbuiten van PSV een indrukwekkend halfjaar achter de rug, maar Oranje speelt met wingbacks en geen vleugelaanvallers. Van Gaal ziet in de Eindhovenaar een nummer 10. Toch startte Gakpo in de WK-duels met Ecuador, Qatar en de Verenigde Staten in de spits.

"Voor mij is het belangrijk dat ik met mijn gezicht naar het doel van de tegenstander in actie kom. Dan kom ik in mijn kracht", vertelt Gakpo aan De Telegraaf. "In de spits sta je toch wat meer met je rug naar de goal. Dat is niet echt mijn kwaliteit."

"Zeker in dit systeem voel ik me op 10 toch wel wat vrijer", is de Oranje-topscorer duidelijk. Vrijdagavond wacht Argentinië in de kwartfinale. ""Of er door Messi grote ruimtes om het middenveld ontstaan? Dat gaan we analyseren. Om te bekijken hoe we die ruimtes het beste kunnen aanvallen."