'Of ik besef dat ik een wereldster aan het worden ben? Ik zit in een tunnel'

'Of ik besef dat ik een wereldster aan het worden ben? Ik zit in een tunnel'

07-12-2022 07:41
37

Cody Gakpo beseft niet wat voor ontwikkeling hij doormaakt op het WK. De Oranje-aanvaller merkt wel dat hij in de loop der jaren zakelijker is gaan spelen.

"Vroeger was het veel extremer, pingelde ik nog meer en wilde ik bij elke bal die ik kreeg een actie maken. Nu spelen er hele andere belangen en moeten we het echt met z'n allen doen", reageert Gakpo desgevraagd tegenover De Telegraaf. "Of ik besef dat ik een wereldster aan het worden ben en er een miljard mensen kijken? Nee, ik zit in een tunnel naar de volgende training of de volgende wedstrijd. Natuurlijk is tegen Senegal scoren wel iets anders dan tegen Excelsior, want ik weet wel waar ik ben."

De volgende halte voor Oranje en Gakpo is de kwartfinale tegen Argentinië. Waar de Australische spelers na afloop van de achtste finale om de beurt met Lionel Messi op de foto gingen, is Gakpo dat niet van plan. "Ik denk dat wij als Nederlands elftal zo ver zijn dat wij dat nooit zullen doen. Wij gaan er gewoon alles aan doen om die kwartfinale te winnen. We spelen ook niet tegen Messi, maar tegen Argentinië."

Gakpo benadrukt dat hij wereldkampioen wil worden. Tot die tijd ontwijkt hij vragen over een mogelijke wintertransfer. Maar: "Het is me veel waard dat PSV uiteindelijk een mooi bedrag aan me overhoudt."