Kritische noot over Oranje-topscorer: 'Voor de rest speelt Gakpo best moeizaam'

Kritische noot over Oranje-topscorer: 'Voor de rest speelt Gakpo best moeizaam'

06-12-2022 22:04 Laatste update: 22:15
70

Gertjan Verbeek denkt dat Andries Noppert momenteel onmisbaar is voor het Nederlands elftal. Dat zegt hij desgevraagd tegen Voetbal International. De oud-trainer van sc Heerenveen, AZ en Feyenoord toont zich kritischer op Cody Gakpo.

"Veel mensen hebben het ook over Cody Gakpo, maar dat komt vooral door zijn goals, denk ik. Voor de rest speelt hij best moeizaam", zegt Verbeek over de PSV'er tegen VI. De oefenmeester denkt dat niet Gakpo, maar Noppert onmisbaar is voor Oranje. "Die heeft een aantal belangrijke reddingen verricht. In de poulefase, maar ook tegen de VS. Met zijn redding na twee minuten tegen Amerika hield Noppert de tactiek van Nederland overeind. Hij doet het echt goed."

"Apart blijft het natuurlijk wel, dat we nu de polonaise met Noppert lopen", vervolgt Verbeek. "Kennelijk zijn er veel hoofd- en keeperstrainers geweest die de potentie niet in hem hebben gezien. Het kan toch niet zo zijn dat je op je 28ste leert keepen? Wel is het zo dat keepers soms een langere weg moeten afleggen."

Verbeek licht nog twee andere spelers uit. "Frenkie de Jong vind ik ook erg belangrijk. Vooral omdat hij zich nooit verstopt. Hij speelt niet geweldig, maar blijft de bal vragen en oplossingen zoeken. En Aké vind ik stabiel. Die doet uitstekend zijn werk. Niks opzienbarends, wel heel goed."

Het team van Louis van Gaal speelt vrijdag in de kwartfinale van het WK tegen Argentinië.