Meesterscout Piet de Visser 'ontdekte' Messi al snel: 'Wist niet wat ik zag'

Meesterscout Piet de Visser 'ontdekte' Messi al snel: 'Wist niet wat ik zag'

07-12-2022 14:45 Laatste update: 07-12-2022 14:45
62

Piet de Visser kijkt reikhalzend uit naar de kwartfinale van het WK tussen Nederland en Argentinië. Natuurlijk hoopt hij op een Oranje-zege, maar Lionel Messi maakt nog altijd iets bijzonders los in de meesterscout.

"Messi heeft altijd in mijn wereldelftal gestaan", vertelt De Visser, die op 88-jarige leeftijd nog altijd scoutingswerkzaamheden verricht voor Chelsea, hartstochtelijk in de nieuwste aflevering van JUICHEN, de WK-podcast van VoetbalPrimeur.

De meesterscout gaat terug naar een avond in 2000, toen Messi nog in de jeugd van Barcelona speelde. "Ik werd uitgenodigd voor een diner met bekende mensen, maar ik zei: nee, ik ben scout, gaan jullie maar lekker eten, ik ga kijken naar het dreamteam (Barça O14, red.)."

"Ik zit daar...", begint De Visser te lachen, "en ik zie een klein menneke lopen. Ik wist niet wat ik zag! Versnellen, kappen, draaien, doelpunten, assists. Ik had nog nooit zoiets gezien. Iedereen zei dat die Messi te klein was, maar hij was de snelste en voetbalde niet normaal."

De Visser twijfelde niet. "Ik gelijk erachteraan natuurlijk: die willen we hebben! Maar Barcelona was zó blij met hem. Het is fantastisch dat hij is uitgegroeid tot zo'n wereldvoetballer."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie